Izlagači

Izlagači Zagreb Yarn Craft Fest-a ponudit će jedinstvene pređe, alate i pribor, tematske publikacije te proizvode od pređe izrađene s ljubavlju.

Papiculo Design Studio

Kristina Andrić, profesionalna dizajnerica

Osjećaj za stvaranje imala sam od malih nogu. Uvijek su me privlačili razni oblici, boje, teksture i materijali te sam kroz njih počela izražavati svoje unutarnje osjećaje. Način izražavanja dodatno sam izoštrila usavršavanjem na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Po završetku Akademije odlučila sam stvoriti vlastiti brand. Uz smijeh i igru riječi u društvu prijatelja brand je dobio ime Papiculo. Papiculo inače u urbanoj sredini u Španjolskoj opisuje privlačnu osobu s stilom za modu i načinom odijevanja. Kroz život put me doveo u Zagreb gdje sam pronašla svoju ljubav, a pod vrhove Sljemena dovela sam i svoju inspiraciju, osjećajnost i strast za detalje.

Pamigo d.o.o.

Trgovina tkaninama i pređom te popratnim priborom

Pamigo d.o.o. je poduzeće osnovano 1993. godine. Do danas zapošljavamo 20 zaposlenih. Svakim danom obogaćujemo ponudu novim proizvodima, bojama i dezenima kako bismo svoje kupce uvijek zadovoljili u pogledu veličine izbora, cijene i kvalitete. Posebno smo ponosni na veliki izbor vuna za pletenje. Kod nas možete pronaći vunu za proljeće / ljeto kao i vunu za jesen / zimu, koju naravno prati vrhunski pribor za pletenje!

Pamigoshop.hr 

Igla i kukica

Online trgovina pređe i pribora

Obrt za trgovinu na malo preko pošte i interneta. Vlasnica, Tea Šilić, naučila je plesti jer su vuneni predmeti koje je željela nositi bili slabo dostupni u trgovinama. Kad je shvatila da su vunene pređe jednako teško dostupne, pokrenula je vlastitu mrežnu trgovinu pređama – Iglu i kukicu.

Igla i kukica

Nova Stvarnost

Knjižara i antikvarijat

Nakladnička smo kuća, ali smo i distributer novih i starih knjiga, domaćih i stranih, po broju naslova najveći u Hrvatskoj.

nova-stvarnost

O’pleti

Tečajevi za pletenje i kukičanje

O’pleti već 11 godina sustavno i uspješno podučava pletenje i kukičanje. O’pleti je također rezultat želje da se pronađe vrijeme i mjesto na kojem bi se rukotvorke i rukotvorci mogli družiti i razmjenjivati iskustva. Kako je sve više mladih koji bi rado naučili i sve manje starih koji bi prenijeli znanje, tako je i O’pleti od samih početaka prepoznat kao mjesto na kojem se može započeti u niti opletena avantura. O’pleti ne djeluje samo u Zagrebu, već je redovan gost u knjižnicama u Splitu, Osijeku, Pločama i Veloj Luci.

www.opleti.com

YuStitchKoletiv

Medijska, edukativna i promotivna platforma

Yu Stitch Kolektiv grupa zaljubljenika u ručni rad u svakoj od njegovih formi, ali i medijska, edukativna i promotivna platforma za ljubitelje održivog životnog stila.

Kroz promociju ručnog rada i malog preduzetništva s prostora bivše Jugoslavije, današnjeg zapadnog Balkana, YSK se zalaže za stvaranje i povezivanje lokalnih zajednica, osnaživanje žena i međukulturnu toleranciju.

YuStitchKolektiv

Psena Design

Hrvojka Fotak Pšenica

Iza šarmantnog, ekološkog brenda PSENA DESIGN stoji Hrvojka Fotak Pšenica; mama, supruga, veliki ljubitelj životinja i prirode. Hrvojka hekla i plete torbe te odjeću isključivo od prirodnih materijala, koji su reciklirani ili se mogu naknadno reciklirati. 💚

PsenaDesignHandmade

 

Replik Land

Irena Dolenec – STRING ART tehnika

Irena Dolenec je autorica radova u fascinantnoj string art tehnici. Ručnim radovima se bavi već tridesetak godina kako kroz hobi tako i profesionalno kroz rad u vlastitoj tvrtci za proizvodnju povijesnih replika.

O String Art-u Irena kaže:
Ovu tehniku mi je osobno najlakše opisati kao „matematiku opletenu koncem“. Ljubav prema čistim geometrijskim linijama rodila se pri prvom susretu prije gotovo dvije godine, otkada tehniku savladavam samostalno pronalazeći inspiraciju u svemu oko sebe.
Rezultat tog rada je spoj drveta, čavlića, geometrije, računskih operacija i niti raznih tekstura, debljina i boja u neobičnim 2D i 3D kombinacijama.

Zagreb Yarn Craft Fest, će biti prvo službeno predstavljanje dijela kolekcije, a više radova u ovoj, kao i mnogim drugim tehnikama, možete vidjeti na FB stranici Replik Land.

Ko.Li design

Lidija Kovačić, dizajnerica

Iza brenda Ko.Li design već niz godina stoji dizajnerica Lidija Kovačić.
Plesti je počela nakon kompliciranog loma ruke. Danas izrađuje unikatne torbice i nakit, korištenjem raznih materijala poput lana, konoplje, pamuka, jeansa i eko kože.
Veseli je da svakom predmetu kreira jedinstven izgled, najbolje prilagođen namjeni.