Izlagači

Izlagači Zagreb Yarn Craft Fest-a ponudit će jedinstvene pređe, alate i pribor te proizvode od pređe izrađene s ljubavlju.

Pamigo d.o.o.

Trgovina tkaninama i pređom te popratnim priborom

Pamigo d.o.o. je poduzeće osnovano 1993. godine. Do danas zapošljava 20 zaposlenih. Svakim danom obogaćuje ponudu novim proizvodima, bojama i dezenima kako bi svoje kupce uvijek zadovoljili u pogledu veličine izbora, cijene i kvalitete. Posebno su ponosni na veliki izbor vuna za pletenje. U Pamigu možete pronaći vunu za proljeće / ljeto, kao i vunu za jesen / zimu, koju naravno prati vrhunski pribor za pletenje!

Pamigoshop.hr 

Fairy Corner

Marta Bašnec Cvetko, dizajnerica

Marta obožava raditi nakit, heklati, dizajnirati i voditi svoj obrt. Velika ljubav joj je i čitanje knjiga. Otvoriti obrt bila joj je želja od malih nogu.
Po struci je inače medicinska sestra i brine se za nas kad smo bolesni. A kad smo zdravi, pomaže nam i razveseljava nas njezina kreativnost.

www.martabasneccvetko.com

SOVEN d.o.o.

Slovenska tvrtka za ekološku preradu i proizvodnju vune

Tvrtka SOVEN, d. o. o. iz Selnice na Dravi tvrtka je za ekološku obiteljsku proizvodnju. Posluje od 1996. i registrirana je za preradu neoprane i oprane ovčje vune, sukladno europskoj regulativi. Osnovnu sirovinu, neopranu ovčju vunu, otkupljuje od slovenskih uzgajivača ovaca (godišnje čak cca. 70% vune) te na taj način u konačnici sprječava opterećenje okoliša – nažalost uzgajivači još uvijek bacaju ošišanu i neopranu vunu u šumu, krške jame ili je čak spale.
Vizija tvrtke Soven je proizvodnja visokokvalitetnih vunenih proizvoda namijenjenih zdravlju ljudi i dobar odnos prema prirodi: kružno gospodarstvo & 100% prirodni proizvode vrhunske kvaltete!

www.soven.si

Ko.Li design

Lidija Kovačić, dizajnerica

Iza brenda Ko.Li design već niz godina stoji dizajnerica Lidija Kovačić.
Plesti je počela nakon kompliciranog loma ruke. Danas izrađuje unikatne torbice i nakit, korištenjem raznih materijala poput lana, konoplje, pamuka, jeansa i eko kože.
Veseli je da svakom predmetu kreira jedinstven izgled, najbolje prilagođen namjeni.

NP Krka

Javna Ustanova

Nacionalni park „Krka“ smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole.
Nacionalnim parkom „Krka“ upravlja Javna ustanova u nadležnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH.

Upoznajte tradicijsko rukotvorstvo područja NP Krke, okušajte se u osnovama tkanja, pogledajte prezentaciju češljanja i predenja vune. Najmlađe posjetitelje očekuju i kreativne radionice! 

www.npkrka.hr

Iba Iris Violet

Ljubica Ajduković Ugarković, dizajnerica pletiva

Brend Iba Iris Violet djeluje od 2019., a vodi ga Ljubica Ajduković Ugarković, dizajnerica pletiva. U ponudi ćete naći topiće, kardigane, veste, haljine, sve isključivo unikatne modele! Osim na ZYCF-u, ovu zanimljivu dizajnersku odjeću možete kupiti na Instagramu brenda.
Ljubica Ajduković Ugarković je jedna od 7 domaćih dizajnerica pletiva, na koje svakako treba obratiti pažnju, navodi Super1

HORKUD “Golub” Bjelovar

Sekcija za tradicijsko tekstilno rukotvorstvo

HORKUD “GOLUB” BJELOVAR ove godine slavi 135. rođendan. U društvu djeluju brojne sekcije: zbor, tamburaški orkestar, folklor, mali folklor, povijesna sekcija te sekcija tradicijskog tekstilnog rukotvorstva.

Sekcija za tradicijsko tekstilno rukotvorstvo predstavit će na ovogodišnjem ZYCF-u svoje ručne radove i vodit će besplatnu radionicu jedinstvene čipke na drot. Uprava za zaštitu kulturne baštine stavila je pod preventivnu zaštitu čipku na drot koju su članovi sekcije u bjelovarskom kraju pronašli te rekonstruirali..

UNITAS d.d.

Tvornica konca za ručni rad

Unitas je jedini proizvođač i izvoznik konca u Republici Hrvatskoj. Izvozi preko 80% ukupne proizvodnje u zemlje širom svijeta. Najznačajnije su Njemačka, Italija, Rusija i druge. Unitas je svojim koncima isprepleo cijeli svijet! 💙💜
Ova firma koristi prirodnu sirovinu, pamučno predivo visoke kvalitete, certificirano Öeko-tex Standard 100 certifikatom, a i svoju proizvodnju su certificirali istim. Dokaz je to proizvodnje koja ne rabi štetne kemikalije te je konac siguran za zdravlje svih, pa i za djecu.

Pored pamučnog prediva, uključujući i jedan od najboljih svjetskih pamuka – egipatsku GIZU iz kojeg se proizvode konci za vez “Runolist” i “Ljubica”, u proizvodnji koriste i 100% viskozna prediva, mješavine viskoze i pamuka, pamuka i akrila i druge mješavine prema zahtjevima tržišta.

Proizvodni program između ostalih uključuje:
✔️ Konac za heklanje: Tulipani, Ljiljani i drugi
✔️ Konac za vez: Ljubica, Runolist, Vesna, Suncokret i drugi
✔️ Konac za pletenje: Hana, Janja, Mirjana, Mare, Helena i drugi
✔️ Konac za izradu čipke: Perla, Lepa, Leptiri i drugi

www.unitas.hr

“Vrijedne ruke” Vinkovci

ETNO UDRUGA ZA IZRADU STARIH I ZABORAVLJENIH RUČNIH RADOVA

“Vrijedne ruke” Vinkovci istražuju, obnavljaju i prezentiraju ručne radove putem etnorevija, izložbi i radionica.

Udruga je nastala u veljači 2011. s ciljem istraživanja i očuvanja starih tehnika ručnoga rada, koje su na području Slavonije i Srijema izrazito brojne i raznolike.
Članice udruge svjesne su da u njihovoj okolini mnoge žene vrijedno rade, ali njihove rukotvorine rijetko budu javno dostupne, svoj rad su usmjerile u pet pravaca:
– istraživanje starih tehnika ručnog rada putem posjeta etnološkim odjelima muzeja, zbirkama radova časnih sestara, posjeta starim šokačkim kućama i privatnim zbirkama nošnji;
– usavršavanje tehnike izrade svake vrste ručnog rada putem redovnih radionica i u suradnji s kulturnim centrima, KUD-ovima, udrugama, gradskom knjižnicom i sl.
– prezentacija radova putem izložbi
– modne revije etno-odjeće
– radeći godinama na istraživanju i promicanju zavičajne kulture, podigle su istovremeno i razinu samopoštovanja žena u srednjim i zlatnim godinama.

Na ovogodišnjem ZYCF-u “Vrijedne ruke” će:

  • izlagati rukotvorine na štandu
  • voditi radionicu pletenja šticni
  • održati etno-reviju ” Boje kao izvor radosti

Heklane IgračkeZG

Domaća radinost

Gđa. Vesna, vlasnica domaće radinosti 𝐇𝐞𝐤𝐥𝐚𝐧𝐞 𝐈𝐠𝐫𝐚č𝐤𝐞𝐙𝐆 i pletilja s dugogodišnjim iskustvom, pripremila je izložbu ručno rađenih heklanih igračaka.
🤩