Kotizacije (Masterclass)

Kreativno krpanje odjeće

29,00 €
Na skladištu
1
Detalji o proizvodu

MASTERCLASS za početnike | 2 sata

10:00h-12:00h

U cijenu masterclassa uračunata je ulaznica na festival, ne morate je dodatno kupovati.

Kreativnim krpanjem dragim odjevnim predmetima produžujemo vijek trajanja, a ujedno ih činimo posebnim i unikatnim. Na radionici ćemo proći kroz potreban alat za kreativno krpanje te tehnike vidljivog krpanja, nevidljivog krpanja i krpanja zakrpama.

Ovo je radionica za potpune početnike kako bi naučili novu vještinu krpanja i popravaka odjeće. Na radionicu je poželjno da PONESETE neki svoj odjevni predmet koji ćemo zajedno kreativno zakrpati. Kao osnovni alat za krpanje koristimo iglu i konac, a svi bi trebali otići s radionice s popravljenim odjevnim predmetom i znanjem kako kreativno zakrpati omiljenu odjeću.

Prikladno za: početnike
Materijal i pribor su osigurani.
Broj mjesta: maks. 15
Trajanje: 2 sata

Vaša instruktorica: Snježana Horvatić Popović
Kao tekstilna dizajnerica i velika ljubiteljica mode, odavno sam shvatila da smjer današnje mode nikako nije održiv. Odjeću olako bacamo, ali i previše kupujemo, nemamo potrebne alate, znanje ili vrijeme za obnovu i popravak sitnih stvari, a i teško je naći nekoga za sitne popravke.
Zadnjih par godina intenzivno radim na neformalnoj edukaciji mladih i ostalih zainteresiranih kroz radionice kreativne prenamjene, brzog popravka, korištenja šivaće mašine, organizaciji razmjene odjeće te drugim načinima kako bih odjeći produžili životni vijek trajanja, odnosno korištenja. Inspiraciju pronalazim u starim i kvalitetnim odjevnim predmetima koje onda vrlo često prenamijenim u nešto “novo”, s novom funkcijom.
Najdraži posao mi je reparacija “starih” plišanih igračaka koji postaju opet kao nove, te zatim vidjeti zahvalna i vesela lica njihovih vlasnika.

Paramparam

Spremi ovaj proizvod za kasnije